Verhuur via Woonbedrijf
www.woonbedrijf.com

Verhuur via Vestide
www.vestide.nl

Verkoop via AB Makelaars
www.abmakelaars.nl

Woonwinkel
Europalaan 7
5622 NB Eindhoven
Telefoon 040 2434343

Woonwinkel Vestide
Willemstraat 28
5611 HD Eindhoven
Telefoon 040 2979380
Een woning via Woonbedrijf?
Woonbedrijf is op 1 april 2005 van start gegaan. De nieuwe organisatie, ontstaan uit een samenwerking tussen SWS en Hhvl, is in eerste instantie gericht op het optimaliseren van de dienstverlening aan zijn klanten. Daarnaast zet Woonbedrijf zich in voor de ontwikkeling van nieuwe woongebieden en het verbeteren van de kwaliteit van bestaande woningen en hun omgeving. Woonbedrijf functioneert daarmee als motor voor de lokale en regionale woningmarkt.

Wat voor woningen kan ik vinden?
Reguliere verhuur
Woonbedrijf heeft in Eindhoven ongeveer 25.000 huurwoningen in beheer. Daarnaast beheert Woonbedrijf in de omliggende gemeenten Aalst-Waalre, Best, Geldrop, Son, Valkenswaard en Veldhoven nog eens ruim 4.500 huurwoningen. Deze voorraad bevat verschillende woningtypen in uiteenlopende prijsklassen. Het gehele aanbod van Woonbedrijf vindt u op de website www.woonbedrijf.com.

Gemeubileerde verhuur
Woonbedrijf verhuurt ook gemeubileerde woningen. De verhuur van gestoffeerde woningen verloopt via Vestide, het onderdeel van Woonbedrijf dat zich richt op huisvesting van studenten. Op dit moment gebeurt dit voornamelijk aan de zakelijke markt en aan studenten. Kijk voor meer informatie op de website www.vestide.nl.

Studentenhuisvesting
Vestide is gespecialiseerd in huisvesting voor studenten, buitenlandse gasten en short stayers in Eindhoven. Voor meer informatie over huisvesting van studenten, inschrijving en toewijzing kunt u kijken op www.vestide.nl.

Koopwoningen
Woonbedrijf verhuurt niet alleen, maar verkoopt ook woningen uit bepaalde complexen. Inschrijven hiervoor kan via de website van Woonbedrijf. Voor de verkoop van woningen heeft Woonbedrijf een samenwerkingsverband met Van Aken en Van den Berg Makelaars o.g. (AB Makelaars). Informatie over AB Makelaars vindt u op de website www.abmakelaars.nl.

Nieuwbouwprojecten
Op een aantal locaties in en om Eindhoven realiseert Woonbedrijf nu en in de toekomst nieuwbouwprojecten. Er worden nieuwbouwwoningen gebouwd voor de verhuur en voor de verkoop. Deze locaties kunt u vinden op de website van Woonbedrijf. Heeft u interesse in (één van) deze nieuwbouwprojecten, dan kunt u zich het beste als woningzoekende inschrijven via onze website www.woonbedrijf.com. Via onze website en andere media (dag- en of weekbladen), kunt u zien of de verhuur van het nieuwbouwproject is gestart.

Hoe kan ik me inschrijven?
Als u op zoek bent naar een huurwoning van Woonbedrijf dan kunt u zich bij ons inschrijven als woningzoekende. Iedereen van 18 jaar of ouder kan zich bij Woonbedrijf gratis inschrijven via het inschrijfformulier op de website www.woonbedrijf.com. Na inschrijving ontvangt u altijd een bevestiging met daarbij uw inschrijfnummer en wachtwoord.

Meer informatie over inschrijven voor gemeubileerde verhuur, studentenhuisvesting en huisvesting voor shortstay vindt u op de website van Vestide: www.vestide.nl. Meer informatie over inschrijven voor koopwoningen vindt u op www.abmakelaars.nl en voor informatie over nieuwbouw kunt u op www.woonbedrijf.com terecht.

Hoe moet ik reageren?
Als woningzoekende dient u zelf actief te reageren op woningen die voldoen aan uw eisen. Het aanbod van beschikbare woningen van Woonbedrijf wordt continue aangepast op de website. Iedere beschikbare woning wordt tenminste vijf werkdagen gepubliceerd. U kunt op maximaal drie woningen tegelijkertijd reageren uit het aanbod van Woonbedrijf.

Bij iedere woning staat de start en het einde van de publicatiedatum aangegeven. U wordt geïnformeerd over alle bijzonderheden van die woning. Tevens is de advertentie voorzien van een woningplattegrond en foto’s over de woonomgeving en de wijk. U kunt uw keuze voor een bepaalde woning rechtstreeks via de website aangeven met uw inschrijfnummer en wachtwoord. Indien u gereageerd heeft op een woning kunt u online in uw persoonlijke pagina uw real-time positie zien ten opzichte van andere woningzoekenden die gereageerd hebben.

Service voor senioren
Voor woningzoekenden van 55 jaar en ouder heeft Woonbedrijf een gratis service: het automatische reactieverzoek. Een automatisch reactieverzoek houdt in dat u bij Woonbedrijf eenmalig vooraf maximaal 3 wooncomplexen kenbaar maakt waar u graag zou willen wonen. Wanneer een woning vrijkomt uit één van die complexen dan wordt voor u automatisch een reactie verzonden. U hoeft daar zelf niets voor te doen.

Aanmeldcomplexen
Woonbedrijf hanteert voor een beperkt aantal wooncomplexen een wachtlijst waarop u zich vooraf kunt aanmelden als belangstellende. Kenmerkend voor deze aanmeldcomplexen is dat vanwege de huurprijs (boven de huursubsidiegrens) een hoog inkomenscriterium van toepassing is. De aanmeldcomplexen van Woonbedrijf zijn te vinden op de website www.woonbedrijf.com.

Meer informatie over reageren op beschikbare gemeubileerde woningen, studentenhuisvesting en huisvesting voor shortstay vindt u op de website van Vestide: www.vestide.nl. Meer informatie over koopwoningen vindt u op www.abmakelaars.nl en voor informatie over nieuwbouw kunt u op www.woonbedrijf.com terecht.

Hoe kom ik in aanmerking?
In principe is bij Woonbedrijf uw inschrijftijd bepalend voor het toewijzen van de vrijkomende woningen. De inschrijftijd is de duur van uw registratie als woningzoekende bij Woonbedrijf.

Bij sommige woningen of complexen gaat de voorkeur uit naar een bepaalde doelgroep (zoals ouderen) of woningzoekende met een bepaald kenmerk. Als dit het geval is wordt dit in de advertentie van de woning vermeld. Valt u niet binnen die groep, dan kunt u wel reageren maar maakt u minder kans op toewijzing van die woning. Woningzoekenden die wel aan deze voorwaarden voldoen gaan bij de selectie voor.

Het belangrijkste criterium voor de volgorde van de lijst bij de aanmeldcomplexen is de wachttijd. Met de wachttijd bedoelen we de duur van uw registratie als woningzoekende op de kandidatenlijst voor een vrij te komen woning in een aanmeldcomplex.

Voor gemeubileerde verhuur, studentenhuisvesting en huisvesting voor shortstay gelden specifieke toewijzingscriteria. Kijk daarvoor op www.vestide.nl.

Wat zijn mijn kansen?
U kunt uw kansen op toewijzing van de woning waarop u reageert altijd direct zelf zien wanneer u online inlogt op uw persoonlijke pagina. In het woningbezit en in de advertenties staan per complex de gemiddelde inschrijfduur bij het toewijzen van een woning bij Woonbedrijf. Het ene wooncomplex is gewilder dan het andere en zo kan het voorkomen dat er een woning wordt toegewezen aan een woningzoekende met een inschrijftijd van zelfs minder dan een jaar.

De gemiddelde inschrijfduur bij het toewijzen van een studentenwoning bij Vestide is 18 maanden.

Download brochure over Woonbedrijf (pdf)